Home | Ajutor | Despre noi
Carramelito  
Traditii | Enciclopedie | Atelier | Copilul meu | Literatura | Divertisment | Jocuri online

Inregistrare

Utilizator nou? sau Ati uitat parola?
 

Sondaj

Cit de des va roaga copilul dumneavoastra sa-i cititi povesti si cit de des ii cititi copilului?
In fiecare seara ii citesc cite o poveste.
 
Atunci cind crede ca nu-i acordam suficienta atentie.
 
Ii place sai citesc eu povesti, dar ma roaga foarte rar. Citeste singur.
 
Vine in fiecare seara cu cartea sa-i citesc, dar sunt obosita si ii pun o poveste audio.
 

  

Copilul meu / Sfaturi /

Cum sa fii o mama si o sotie ideala?

   Iti neglijezi aspectul personal si uiti de marea pasiune pe care o simteai pentru sotul tau pentru a te dedica totalmente copilului?Nu inceta sa-l cuceresti si sa-l rasfeti!

   Nasterea unui copil este cel mai important eveniment in viata unei femei,iar mamele obisnuiesc sa-l copleseasca cu  tot timpul si dedicatia lor.Si, precum bine stim ca lucrurile ce tin de cresterea unui copil nu sunt niciodata suficiente,citeodata suntem nevoite sa ne neglijam,astfel uitind si de iubirea pentru sot inainte de nasterea copilului. Timpul dedicat ingrijirii si alintarii  rasfatatului tau ia locul atentiei si timpului petrecut cu sotul.
   Pentru inceput,noutatea este nasterea copilului si dorinta de a le face pe toate bine si de a-ti creste copilul cu toata dragostea posibila.Mamele incepatoare obisnuiesc sa faca o obsesie din sanatatea copilului,in plus,pot suferi depresii cauzate de excesul de munca, care, intr-un final le extenueaza fizic si emotional.De obicei,sotii privesc mai cu calm situatia creata,poate pentru ca nu au fost ei cei care au nascut si au suferit durerile nasterii,ori poate pentru ca relatia naturala dintre mama si copil este mult mai intensa si presupune  anumite sacrificii.

Nu te neglija!
  Primele luni de viata ale copilului sunt de-a dreptul obositoare,dar nici celelalte nu sunt mai promitatoare.Femeile incep a se neglija din lipsa de timp si din necesitatea ingrijirii copilui, care le ocupa practic tot timpul. Nu mai avem timp pentru a ne privi in oglinda,pentru a merge la cumparaturi cu prietenele si nici pentru a ne rasfata sotul toata dimineata lenevind sub cearsaf.
Aceasta atitudine initiala termina in a se transforma in obisnuinta,iar daca nu faci un efort, in scurt timp vei putea vedea rezultatele  comparind pozele actuale cu cele de acum noua luni.Schimbarile vor fi surprinzatoare!

Fii prudenta cu el!
  Intr-un cuplu,barbatii observa din prima cum relatia dintre el si iubita lui sotie se deterioreaza din cauza schimbarii ei radicale ,chiar daca bebelusul a aparut in viata voastra doar de o luna.Daca nu-ti dai seama de la bun inceput  de dezechilibrul emotional al sotului tau cauzat de obsesia ta pentru noul membru al familiei,in scurt timp vei observa o ruptura intre voi ca cuplu.
Daca incetezi de fi aceeasi femeie dulce,pasionala si vesela de pe vremuri,sotul tau va deveni rece,retras si distant,fapt ce va marca inceputul esecului vostru ca cuplu.Daca copiii vor acapara toata atentia ta si nu-ti vei privi sotul cu aceeasi ochi plini de pasiune,el se va simti singur,iar singuratatea si depresia se vor dovedi a fi mult prea dure,fapt ce-l va determina si-si schimbe drastic modul de viata.

Nu va certati in fata copiilor!
  Daca paririle voastre referitor la educatia,sanatatea si intretinerea copiilor se contrazic,evitati de a va transforma copiii in martori oculari.Sustinind parerea unui sau altui copil veti ajunge a va diviza in doua tabere,iar acest lucru nu ar face nimic altceva decit iar conditiona pe copii sa fie ori de partea mamei ori a  tatalui.Deciziile ce tin de cresterea si educatia copilului se iau doar de parinti si doar in particular.

Mentineti un dialog permanent ca pereche ce sunteti.In acest fel veti avea mai multa incredere unul in celalalt,evitind neintelegerile si esecul vostru ca cuplu si ca parinti corecti.
 
Micuti cu lipici

Adauga poze

Poze populare

Poze Noi

Lipici NoiCarramelito.com Copyright © 2009